Kan man bli beviljad ett lån trots betalningsanmärkning?

kronofogdenTrots att de traditionella bankerna har stramat åt villkoren för sina låntagare har det aldrig varit lättare att låna pengar. Dock brukar de kreditgivarna som lånar ut pengar utan säkerhet sätta en högre ränta eftersom de anser sig ta en högre risk.

Har man dragit på sig en betalningsanmärkning kan det lätt kännas hopplöst att bli beviljad ett lån. Många kreditgivare nekar personer som vill låna pengar med betalningsanmärkning, anledningen är att anmärkningen är en sorts stämpel på att man inte är kreditvänlig.

Det kan verka hårt med tanke på att en betalningsanmärkning är registrerad i minst 3 år, förutsatt att man betalat räkningen som gjort att man fick betalningsanmärkningen.

Som tur är finns det kreditgivare som väljer att se på låntagarens ekonomi vid tillfället då låntagaren ansöker om lånet och framför allt personens framtida förmåga att betala tillbaka lånet.

Baserat på detta sätter kreditgivaren sedan en individuell ränta, och därför är det väldigt viktigt att visa att man har en stabil och säker inkomst utan obetalda räkningar. Detta är framför allt väldigt viktigt när man vill låna större belopp. Ska man ta såkallade smslån så är det andra regler som gäller. Oftast betalar man tillbaka en fast avgift till kreditgivaren oavsett om man har en betalningsanmärkning eller inte. Det enda man behöver göra är att försäkra sig om att kreditgivaren lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Detta kan man lätt ta reda på genom att besöka en jämförelsesida som jämför olika kreditgivare som lånar ut pengar till personer med anmärkningar. Vill du läsa mer om betalningsanmärkningar kan du göra det på Wikipedias sida om betalningsanmärkningar.