Köpa lagerbolag

Om du är sugen på att starta eget företag och på sikt avsluta din anställning för att leva på ditt företag så är vägen dit trots allt ganska lång. Bortsett från att du måste ha en affärsidé som håller och en vettig affärsplan måste du också bestämma dig för vilken typ bolag du ska ha och hur du ska komma igång med ditt bolag.

Ett alternativ för den som brinner av iver att komma igång snabbt är att köpa ett lagerbolag. Namnet är lite lustigt då det för tankarna till ett stort varulager, men så är det inte alls. Nej istället är det så att det ligger bolag på lager som bara väntar på att köpas. Det är ofta specialister på revisionsbyråer eller liknande som har bildat ett antal bolag för försäljning.

Vilka är fördelarna med lagerbolag?

Det finns flera fördelar med lagerbolag. En av dessa är att så snart du har förvärvat bolaget kan ditt företag börja göra affärer då du får ett organisationsnummer direkt vid köpet. Ditt nya bolag ger dig även möjligheten att skaffa F-skattsedel som du behöver ha som egenföretagare. Den allra största fördelen är kanske ändå att du slipper en hel del huvudbry och byråkrati, det har säljaren av ditt nya lagerbolag redan fixat.

Välja bolagsform

Ett aktiebolag har många fördelar men kräver ett aktiekapital på minst 50 000 SEK. Aktiebolagen kan ha en eller flera ägare och det enda som riskeras vid en konkurs är just aktiekapitalet. Det ger en säkerhet för ägaren/ägarna. Ett aktiebolag har även sitt företagsnamn skyddat i hela landet vilket kan vara tryggt.

Ett handelsbolag har ofta två ägare och dessa är solidariskt ansvariga ekonomiskt vid en eventuell konkurs. Det kan få betydande konsekvenser och bli mycket dyrt. Fördelen är att det inte krävs något kapital för ett handelsbolag.