Pendla över Öresundsbron

ÖresundsbronFör dig som fått jobb i Danmark och behöver ta dig över Öresundsbron med jämna mellanrum blir det oerhört dyrt. Anledningen är att en enkel biljett över Öresundsbron kostar 375 kronor.

Som tur är finns det månadskort man kan köpa som reducerar priset betydligt. Skånetrafiken erbjuder ett pendlarkort som heter Jojo Period. Ett kort som kostar runt 2000 kronor beroende från vilken stad man ska pendla från. Kortet köps enkelt hos kundcenter och serviceombud och gäller 30 dagar från och med det datumet som du själv väljer.

På svenska sidan gäller kortet på alla bussar från Skånetrafiken och på den danska sidan kan du resa med DSB:s tåg, Movias bussar och Metron i Köpenhamn.

Man får även låna ut kortet till vänner och släkt så det passar perfekt att dela på om man ska turas om att åka över sundet.

Det är viktigt att komma ihåg att ha med sig sitt laddningskvitto som i kombination med sitt jojokort fungerar som giltig biljett.

För den som inte reser lika mycket finns ett kort som heter Jojo Resekassa. Det reducerar priset från 375 kronor till runt 100 kronor beroende på vart man pendlar ifrån. För övrigt fungerar det på samma sätt som Jojo Period.