Sajter som hjälper dig till bra lån

Att välja bra lån är inte alltid så enkelt som man kan tro.Det finns en uppsjä av olika typer av lån, och det finns en uppsjö av banker. Därför är det bra att det finns sajter som http://www.lånapengar365.com som hjälper och guidar dig som lånekund till bättre lån. När man lånar pengar finns det några saker som är extra viktiga att titta över och jämföra mellan de olika bankerna.

Ränta

Räntan är priser för att låna pengar. Räntan räknas i procent och per år. OM du har ett lån på 100 000 kr till en ränta av 5 % så betalar du 5 000 kr per år för att ha tillgång till pengarna. Ofta betalar man räntan månadsvid, vilket betyder att du betalar 417 kr per månad. Denna kostnad är ganska självklar i samband med lån, men det svåra är att lägga sig i överkant för att täcka eventuella räntehöjningar.

Amotering

Amortering är avbetalning på lån. Amotering kan ske i omgångar eller hela lånet som helhet. När det gäller bolån amorterar man vanligtvis månads- eller kvartalsvis. Att betala av ett bolån på en miljon på en gång är inte möjligt för de flesta. DE som har råd med det skulle antagligen inte behövt låna från första början.

Avgifter

Många gånger lägger bankerna på olika sorters avgifter för dig som låntagare. Det kan handla om uppläggningsavgift (startavgift) och aviseringsavgift (utskick av inbetalningskort). Dessa kostnder tänker man ofta inte på när man tecknar ett lån. Genom att hålla koll på lånevillkoren innan man tar ett lån kan man upptäcka oskäliga avgifter och välja en annan bank istället.

 

Hoppas du lärt dig lite och fått några bra tips i detta blogginlägg. Lycka till med att hitta det förmånligaste lånet för dina ändamål!